Oldalak

34. Mai gondolatok

" .... - Két embertípus van. Akik szeretik Olaszországot és akik nem. Én ebbe az utóbbi típusba tartozom. Meglepődtél? :))) ... és ez egyben válasz is a kérdésedre, hogy NEM, nem szoktam meg az itteni életszemléletet. Lassan 3 év után ott tartok, hogy még elfogadni sem tudom. Természetesen vannak jó dolgok, de itt rá kellett jönnöm, hogy az a mondás, hogy az őrültségnek nincs határa, az nem igaz. Igen van. A határ, olyan csizmaforma alakú, körben vízzel....

Természetesen Olaszország gyönyörű ország. ... annak aki szeretne a középkorban élni ...
Egy sziporka ... a tavaszi napsütésben a megállóban álldogáló, hátulról nem dönthető el, hogy hím, vagy nőnemű "egyed" de az biztos, hogy a rohanó világunk "Márkás" holmijait viselő olaszon simán elfér a csíkos zokni, és a Hello Kitty - s lila hajráf - akár a kettő együtt is. ... egy zöld keretes napszemüveggel, csak mert rá van írva: GUCCI. 
Ennek is van előnye. Senki nem csodálkozik a másikon, mit is öltött magára. Mit vegyél fel Olaszországban kérdésre nagyon egyszerű a válasz. Bármit.

... Miért nehezítik meg a saját életüket azzal, hogy túlkombinálják azt! Egy kis ésszel, és logikával oly sok minden elrendezhető lenne, de egyiket sem használják.

... oly széles az országút mellett a bicikliút, még a belvárosban is, mint nálunk a főút. De ki tudja miért mégis az úton az autók között lavíroznak, mintha oly sok életük lenne, fittyet hányva arra például, hogy lassítsanak, vagy jelezzenek, ha éppen kanyarodni szeretnének ... legfőképpen este világítás nélkül. A bicikliút a zebrán keresztül vezet át a másik oldalra. Csak gondolj bele... ugyan már piros van... kanyarodik az autó, vagy csak érkezőben van ... mintha az olasz bicikliket fék nélkül gyártanák!!! ... mert majd megállsz!!! Hiszen úgysem ütheted el őket. Sajnos látjuk, hogy DEHOGYNEM!
... Miért olyan magas az autó biztosítási díja egy évre, és miért egyszerre kell kifizetni azt decemberben ... Mert a KRESZ nemzetközi szabályai itt csak olyan tanácsok, melyeket rögtön el is felejtenek a vizsga után, ha egyáltalán megtanulták őket .... Kedvencem a körforgalomban a jobbra index ... majd hirtelen mozdulattal bekanyarodik balra. Ez a két dolog már külön - külön is bosszantó, gondold el együtt. Azt a bizalmat amit MO-on "tanultál" és megtapasztaltál (kölcsönös bizalom elve), azt itt a saját érdekedben, jobb ha elfelejted. 

Ne bízz abban, hogy a kétsávos út másik sávjából nem vág hirtelen eléd. "Elédvág". Irányjelzés nélkül. Ne bízz abban, hogy a piros jelzésnél megáll! Nem áll meg, jobb ha körbenézel, mielőtt áthajtasz a kereszteződésen! Ne bízz abban, hogy előzékenyen beengednek a sorba, vagy kiengednek a mellékutcából, vagy a parkolóból nyugodtan kitolathatsz, mert majd megáll... Hát mondom neked, nem áll meg! Még nem is lassít, úgy kerül ki, veszélyeztetve téged, és a másik sávban szembejövő autót. 

Nem múlik el úgy egy nap, hogy ne találnánk szembe magunkat egy balesettel. Leggyakoribb a motoros áldozat. Ja! És itt, nehogy azt hidd, hogy itt, a négykerekű a vétkes!

Kedvenceim a mentőautók. Sürgős esetben szirénázva száguldanak át a városon, és még gépfegyvereket is bevetnének haladásuk érdekében, ám mikor sürgős eset hiányában vannak, úgy cammognak vagy 30-val, mintha ez lenne a sebességhatár. Különösképpen reggel bosszantó, amikor éppen dolgozni hajtanánk ... és ott poroszkál előtted egy egy egy:  mentőőőőőőautó. Nem egy szénásszekér, nem egy lovaskocsi... egy mentőautó.

Jól látod. A közlekedéssel tele van a hócipőm. Hetekig azért nem mertem vezetni Padovában, mert nem bízom bennük.

... Az iskolákban (nem az általános iskolákról beszélek, hanem a középiskolákról), szombaton is tanítás van ... de 2x van sztrájk egy héten - egy tanári és egy diákok által szervezett. Nincsenek ünnepségek, nincs évzáró - nyitó ... nincs "együtt bandázzunk srácok" bulik. Semmi ... semmi közösségi élet. ...Nem léteznek közös kirándulások, és még az osztályzatok sem egységesek. Hát hallottál már ilyet? Az egyik tantárgyból a legmagasabb osztályzat 8, a másikból 10. Eszement egy nemzet. Szó szerint. ... bár ezt jól titokban tartják!
.....
Sok mindent akkor ért meg csak az ember, és csodálkozik rá, ha már itt van. Máskülönben nem megérthető. Elmesélhető, leírható, "bloggolható", de nem megérthető. ... - "

Tudom, hogy sokan másképpen látnak sok mindent, mert máshogyan néznek, de ez ma az én véleményem ...... és talán ma, kissé borúsan és a szokottnál is bosszantóbbnak látom a dolgokat ... nézd el nekem ezt kedves barátom!
A holnap egy másik nap ...
Előző bejegyzés                                                   Következő bejegyzés