Oldalak

27. Nyári "szabadság" - Sassocorvaro

Egy napon, felhívott minket Simone az összekötő, mondhatnám azt is hogy a "Szállító" - a rossz hírek szállítója... :)) Tehát felhívott minket, hogy érkezik egy új lakótársunk, Nápolyból, és Jánosnak kellene kimenni érte az állomásra. Micsoda??!! Felhívtuk az ügynökséget, hogy ugyan már, de ha nem tudnák itt a fiunk, és egyébként is mi fizettük eddig az egész lakbért.
Az ügynökségen Rosi közölte, hogy ugyan már, de ha nem tudnánk ezt a lakást az ügynökség bérli szerződéssel, és azt küldenek ide akit akarnak, és annyi embert, amennyit akarnak, és egyébként is ha itt lesz a lány akkor nem kell nekünk fizetni az egész lakbért. 

A dologban az volt a jó hogy a lány akit küldtek, magyar volt! A másik jó dolog az volt, hogy klassz csajszi volt. Határozott, nem egy nyámnyila "anyámasszony katonája", aki, ha az ügynökség hívja rettegve veszi fel a telefont, valamint képes beolvasni annak akinek kell! Ez tetszett. Betti (képen) önmagát adta, minden színészkedés nélkül! Nem nyavalygott, nem "nyáladzott", nem akart a bizalmunkba férkőzni, önálló életet élt, nem támaszkodott ránk. Ha kellett szívesen segítettünk, de nem kért meg minket gyakran. Ezzel a lánnyal is a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

Természetesen az augusztusi lakbért még levonták a férjem fizetéséből, és zegény Betti még a nápolyi lakbért fizette ... és még sok mást is. :( Munkát szerencsére kapott ott, ahol Angelina dolgozott, ugyanabban az intézményben. Tehát ő jött, munkával a zsebében, nekünk felmondtak, s ott álltunk munka nélkül. 

Elhatároztuk tehát, hogy keresünk munkát Anconában. Elvittük minden papírunkat egy munkaközvetítőhöz, aki azonnal ajánlott nekünk állást Sassocorvaroban. 

Sassocorvaro egy picinyke település a hegyekben kb. 130 km-re Anconától északra. Mintha a középkorba csöppentél volna. Várfalak, szűk utcák, mindenhol kövek, gyönyörű folyó, magas hegyek. Ha jobban odafigyelek, talán még Don Quijote szikár, lovon ülő alakját is felfedezni vélném... bár tudom, hogy ez itt nem Spanyolország.

Festői falucska, de a "világ végén", mert a buszjáratok olyan ritkák, mint északi sarkon a pálmaligetek, és egy kisebb városka is 35 km-re van. A középkori hangulatot csak a jelenkori autók zaja, és látványa törte meg, de mindegy is volt, mert nem, nem testszett. Nincs iskola Ádámnak, és lakást sem tudnak biztosítani.

Visszamentünk hát, egy másik ajánlatért.
Előző bejegyzés                                                    Következő bejegyzés