Oldalak

44. Kis karácsony, nagy karácsony

Mennyire fontos neked a karácsony? Mennyire fontos az embereknek a karácsony? Nos, ez utóbbi tök mindegy! Nekünk mi a fontos! Csak ez számít! ... és nekünk fontos a karácsony! Miért is rizsázok???

Az ünnep. Csak a szívben rejtőzik, soha nem egy pénztárcában. Egy születésnap, mely mindörökre megváltoztatta a világot. Változó korok, letűnt évszázadok viharai után, uralkodók és egyszerű emberi sorsok hosszú sora után, idegen ország idegen ablakai mögött ... egy piciny család. A mi családunk ... együtt vagyunk! A legnagyobb ajándék. Azóta is. 

Együtt voltunk, és nem voltunk egyedül! Kremena, kinek családja messze Bulgáriában maradt, egyedül volt. Meghívtuk, töltse velünk az ünnepeket. Persze egy lakásban laktunk de azért, ne gondold, hogy ez természetes lenne. Nekünk természetes volt, ez pedig, mint később elmondta, óriási ajándék volt számára. Még fenyőfát is diszítettünk! Egek! Ki gondolta volna! :)

Miután férjem nem válallta el a munkát, és nem írta alá a szerződést, Kremena volt a következő, aki érkezett betölteni ezt az állást. (Mint emlékszel az előzményekből.) Kremi megkapta az állást, el is fogadta, bár ő műtőben szeretett volna dolgozni, és a nápolyi cég pontgosan ezt ígérte neki. Ja, hogy nem kapta meg!!?? Ezen még mindig csodálkozol? De nem volt más váasztása, mert más munkaajánlata nem volt, és nem is kapott. Volt viszont szerződése a nápolyiakkal. Sajnos!

Ám azt ki gondolta volna, férjem első munkanapja december 24 volt. Vagyis megkapta az állást ugyanabban az intézményben mint én, és jó hosszú szerződéssel mint én ... gondoltuk akkor.

Hol volt akkor az azonnali költözés? Lássuk csak! December 8-tól január 6-ig a fű sem nől a hivatalokban. Így természetesen a munkaközvetítő cégeknél sem. Így ebben az irodában sem gyújtanak több cigrettára, vagy nem csörren az üres kávéscsésze az ügyintézők asztalán, és én sem törhetem rájuk az ajtót kezemben egy hallk kattannással kioldott, fémesen csillogó kézigránáttal. Nem csak ezért. A szelíd lelkem és a megbocsátó természetem miatt sem!

... és karácsony van, nem tehetem! :)
Előző bejegyzés                                        Következő bejegyzés