Oldalak

26. Ez a valóság

A munkaszerződésünket az ügynökség természetesen nem hosszabbította meg az intézménnyel, hiszen velük sem kötöttek új szerződést! No de kezdjük az elejéről! Május végén már kezdte befészkelni magát egy gondolat a fejünkbe. A főnökünk ígérete, miszerint maradhatunk, s akit szintén lecserélt az intézmény, már semmit nem ért! 

Tehát telefonáltunk az ügynökségnek minden héten, új állások ügyében! Július végén lejár a szerződésünk! Hogyan tovább? Egy ideig azt mondták, hogy ez még nem biztos, és hogy maradhatunk, miközben mi már tudtuk, hogy nem!!!

Felvilágosítottuk őket, hogy ugyan már ne játszanak velünk, és ne nézzenek minket hülyének, mert már az új dolgozók is megérkeztek, akiket az a másik ügynökség küldött, akivel szerződött az intézmény ... és akiket mellesleg nekünk kell betanítani!!!

Természetesen ez a dolog nem csak minket kettőnket érintett, hanem mind azokat, akik ezzel az ügynökséggel, és itt dolgoztak. Mindenkinek a szerződése július végéig szólt!

Mikor látták, hogy informálódtunk a dolgokról, akkor kezdték azt mondani, hogy keresik az állásokat, és LEGYÜNK EGY KIS TÜRELEMMEL!!! Az eszem majd megállt mikor ezt hallottam! Vajmi kevés fogalmuk lehet a türelemről ... talán ha őket is városi fogságra kényszerítenék, több hónapig munka nélkül ... talán megértenék! Talán. Továbbá, hogy nem dolgoztunk rendesen, és ezért mondták fel velük a szerződést! Itt majdnem szívmegállást kaptam! 

Ha olyan rosszul dolgoztunk akkor I. Miért nem mondták fel a szerződést már előbb?! II. Ha olyan rosszul dolgoztunk, miért Mi tanítjuk be azokat az új embereket, akik szinte most jöttek ki az iskolapadból? III. ... és ha Miattunk történt mindez, mi nem dolgoztunk jól, akkor miért küldték el azokat is akik nem tartoztak az ügynökséghez?! Az Igazgatót, caposala-t, az összes adminisztratív dolgozót, az összes függetlenül, nem ügynökséggel dolgozóval együtt! Az igazság később kiderült, de mi már akkor sem hittük el egyetlen szavukat sem! ... de mi csak várjunk!
Tehát augusztus eleje! Vár a franc! Irány, keressünk egy munkaközvetítőt Ancona-ban! ...
Előző bejegyzés                                              Következő bejegyzés